Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι μαθητές των  Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων  και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυσικές Καταστροφές-Προστατεύω τη φύση και προστατεύομαι».

Οι μαθητές αρχικά αφού ενημερώθηκαν για τη διάκριση των ειδών των φυσικών καταστροφών και των κινδύνων που τις προκαλούν (γεωλογικοί, υδρολογικοί, κλιματικοί, πυρκαγιές) καθώς και για τον ρόλο του ανθρώπου κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα χωριά Καλλίκωμο και Λαδικό. Η ιδιαιτερότητα της επίσκεψης σε αυτά τα δύο χωριά έγκειται στο γεγονός ότι το Λαδικό είναι ένα ερημωμένο χωριό καθώς έχει εγκαταλειφθεί μετά τον καταστροφικό σεισμό της 4ης Απριλίου 1965 και οι περισσότεροι κάτοικοί του  εγκαταστάθηκαν στο Καλλίκωμο.

Σε αυτά τα δύο χωριά λοιπόν έλαβαν δράση, οι «αρχιτέκτονες» όπου παρατήρησαν τα κτίρια και μέτρησαν τις αποστάσεις των οδών ανάμεσά τους, οι «διασώστες» μας οι οποίοι διαπίστωσαν με επιτόπια έρευνα τους κινδύνους αλλά και τους τρόπους προστασίας των πολιτών και τέλος οι «οικολόγοι» μας με όπου την οικολογική τους ευαισθησία παρατήρησαν τα φυτά που φυτρώνουν και στα δύο μέρη και σημείωσαν τις διαφορές τους.

Οι μικροί μας μαθητές αφού έπαιξαν παιχνίδια με στόχο την ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας και αλληλεγγύης ,έμειναν καταγοητευμένοι από τη μαγευτική φύση στο εγκαταλελειμμένο Λαδικό καθώς απόλαυσαν  τον εναγκαλιασμό της φύσης με τα ερειπωμένα πέτρινα σπίτια και τη μαγευτική θέα του όμορφου τοπίου αλλά στο τέλος της ημέρας έγιναν και πιο σοφοί καθώς έβαλαν ένα λιθαράκι ακόμα στη διαμόρφωση  συμπεριφορών, στάσεων και αξιών στην κατεύθυνση της αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων.

Ευχαριστούμε πολύ την Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ και ειδικά τις κα. Τσούρα Αγγελική και κα.Σχοινά Μαρία που μας «ενέπλεξαν» στον θαυμαστό κόσμο της φύσης και των φυσικών φαινομένων.