Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου καλεί σε συνεδρίαση το Σχολικό Συμβούλιο και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 με θέματα :

  • Σύνταξη εσωτερικού σχολικού κανονισμού Διαδικασίες  επικοινωνίας- συνεργασίας σχολείου και  γονέων για την ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των μαθητών. 
  • Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων Συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας. 
  • Ενημέρωση για τα προγράμματα Erasmus  “School is the Flame” και “Cultural Festivals” που υλοποιούνται στο σχολείο.
  • Αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς μαθητών Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο Προβλήματα και εμπλουτισμός  υλικοτεχνικής υποδομής Θέματα υγιεινής .

Το σχολικό συμβούλιο,  αποτελείται από:

  • το Σύλλογο των Διδασκόντων,
  • τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και
  • τον εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Έργο του σχολικού συμβουλίου είναι η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου με κάθε πρόσφορο μέσο, η καθιέρωση τρόπων αμοιβαίας επικοινωνίας Διδασκόντων και οικογενειών των μαθητών καθώς και η υγιεινή των μαθητών και του σχολικού περιβάλλοντος. Το σχολικό συμβούλιο λειτουργεί νόμιμα με όσα μέλη του είναι παρόντα (άρθρο 51 του Ν. 1566/85).

Πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου είναι ο Διευθυντής του σχολείου.Ο πρόεδρος ορίζει ένα από τα μέλη σχολικού συμβουλίου ως Γραμματέα.

Το σχολικό συμβούλιο συγκαλείται με πρόσκληση του Προέδρου του στην οποία αναγράφονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η πρόσκληση επιδίδεται στα μέλη του τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις είναι δυνατόν η πρόσκληση να επιδίδεται στα μέλη την προηγούμενη της συνεδρίασης. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Οι συνεδριάσεις του σχολικού συμβουλίου πραγματοποιούνται στο σχολείο και εκτός του διδακτικού ωραρίου (Δ4/543/21-10-1999 Υπουργική Απόφαση).

Σύμφωνα με το αρ.15 §8 του Π.Δ 79/1-8-2017 οι συνεδριάσεις του Σχολικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται τακτικά τρεις (3) φορές τον χρόνο και έκτακτα, όποτε το ζητήσει ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος του σχολείου ή δύο τουλάχιστον φορείς, που μετέχουν στο Σχολικό Συμβούλιο. Οι συνεδριάσεις του Σχολικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται κατ’ αναλογία όπως και οι συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.